We’re live!

De pilot is gestart! In de komende maanden gaan we samen met KWS testen om te zien hoe onze Ketenmanagers zich houden in de meest extreme scenario’s. De resultaten vergelijken we met onze rekenmodellen om zeker te zijn dat we ook bij min tien graden de bouwketen van voldoende stroom en warmte kunnen voorzien.


Ook de aandacht in de media is op gang gekomen, wat begon met een LinkedIn post van KWS Infra is inmiddels ook opgepakt door Volkerwessels, Goossen te pas, PowerUp, Stoeries en Groene zaken.

We verschenen vervolgens ook op de websites van Waterstofmagazine, MissieH2 en Alles over waterstof met hun eigen artikelen en ook het papieren magazine “Spotlight” van VolkerWessels en “Samen op weg” van KWS plaatse een stuk over de pilot in Amsterdam.
Daarnaast waren er veel LinkedIn reposts van mensen die het project een warm hart toedragen. Allemaal bedankt, daar worden we blij van 😊

In de posts werd ook de fase na DuurzameBouwkeet al genoemd, nadat we de bouwkeet emissieloos van stroom hebben voorzien, gaan we stapsgewijs ook elektrische auto’s en kleinmaterieel opladen. In de laatste fase voeden en laden we alle verbruikers en elektrisch materieel op de hele bouwplaats. Zo willen we zorgen dat vraag en aanbod altijd in balans blijft, ook op de off-grid emissieloze bouwplaats of een bouwplaats waar een te beperkte stroomaansluiting is om al het elektrisch materieel op te kunnen laden.

Ook in onze inboxen hebben we veel positieve reacties ontvangen en de eerste koppen koffie zijn al gedronken, op naar champagne!

DuurzameBouwplaats

De energietransitie vereist dat de gebruikers begeleid worden tijdens alle nieuwe manieren van werken. Hiervoor hebben we in de bouwkeet de interactieve bedienpanelen waarmee we de gebruiker betrekken bij het energieverbruik van de bouwkeet en later de hele bouwplaats.
Het bedienpaneel wordt een centrale plek van informatie over de hele bouwplaats, met per apparaat instructies en actuele gegevens.
Zo maken we het gebruik van nieuwe technieken zoals bijvoorbeeld waterstof, brandstofcellen, grote accupakketten en elektrisch materieel begrijpelijker en laagdrempeliger.

Kortom, nadat DuurzameBouwkeet staat, volgt de DuurzameBouwplaats, waarin we ook weer innovatief en efficiënt omgaan met alle beschikbare stroombronnen en verbruikers op de Zero emissie bouwplaats. Of deze nou volledig offgrid is of meer stroom verbruikt dan er vanaf het stroomnet beschikbaar is.

Herken je deze uitdagingen en wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en/of volg onze LinkedIn pagina voor alle updates.

Scroll naar boven