Over DuurzameBouwkeet

Op naar een emissieloze bouwplaats in 2030

Mede door de wetgeving heeft de bouwsector behoefte aan een emissiearme of zelfs emissieloze bouwplaats. Logisch, want een duurzame bouwplaats bespaart grondstoffen, is beter voor het milieu en is gezonder voor de gebruikers.

Onze missie: NUL EMISSIE

Over DuurzameBouwkeet

Met een vrachtwagen een doosje schroefjes halen bij de bouwmarkt. Of je auto ‘s avonds alvast starten, voor het geval je de volgende ochtend weg moet. Het werkt wel, maar is natuurlijk verspilling van energie en geld. 

Toch doet de bouwsector hetzelfde door de bouwketen te gebruiken met een dieselgenerator die berekend is op een piekbelasting die maar een paar keer per jaar voorkomt. De rest van het jaar is de gemiddelde belasting maar 2-5% wat leidt tot onnodig dieselverbruik en een onbalans in het energiesysteem.

"Met een vrachtwagen een doosje schroefjes halen bij de bouwmarkt, is verspilling van energie en geld."

Wij zijn DuurzameBouwkeet

Rutger Keijzer - duurzame bouwkeet

Rutger de Keijzer, eigenaar DuurzameBouwkeet

"De techniek van die brandstofcellen vind ik geweldig! Ik vind het leuk om de mensen mee te nemen in het werken met die brandstofcellen. Ik ben een beetje de monteur op de werkvloer. Mijn kracht ligt in het samen zoeken naar oplossingen die de klant verder helpt. En kunnen wij dat niet bieden, dan ben ik daar ook duidelijk in. Zo blijf ik dicht bij mezelf. Ik ben geen verkoper, maar ik lever wel graag mooie, bruikbare oplossingen. "

duurzame bouwkeet - brian rodrigues, bedenker duurzame bouwkeet

Brian Rodriguez, eigenaar DuurzameBouwkeet

"De mensen die mij goed kennen noemen mij Willie Wortel. Je ziet mij dan ook vaker met een schroevendraaier of soldeerbout dan met een pen in mijn handen. Met DuurzameBouwkeet pas ik diverse bestaande en nieuwe technieken toe. Door ervaring in zowel ICT, elektrotechniek als meet- en regeltechniek ligt mijn kracht in het laten samen werken van deze verschillende lagen hard- en software tot een product wat doet wat je mag verwachten."

Met DuurzameBouwkeet

... brengen we de balans terug tussen energieaanbod en energievraag op de bouwplaats, te beginnen bij de bouwkeet. Daarom onderzochten we hoeveel energie een bouwkeet nu echt verbruikt. En of we het achterliggende energiesysteem zo efficiënt mogelijk konden laten aansluiten en bijsturen.

Onze duurzame missie

Voldoende energie opwekken voor de bouwkeet en dat ook nog eens uitstootvrij! De bouwkeet krijgt een centralere rol op de emissieloze bouwplaats. 

Onze visie

Onze visie is dat alle energie op de bouwplaats op een slimme manier vanuit de bouwkeet gemanaged wordt. Zo voorkomen we de ouderwetse werkwijze van enorme stroomopwekkers of stroomaansluitingen om incidentele pieken op te vangen.

Met een DuurzameBouwkeet zetten bouwbedrijven een belangrijke stap naar de emissieloze bouwplaats in 2030!

"Onze kracht ligt in het samen zoeken naar oplossingen die de klant verder helpt."

Hulp nodig met verduurzamen van de bouwplaats?

Scroll naar boven