bouwkeet zonder netstroom

Energie opwekken met behulp van waterstof (H)

Op of rond de bouwplaats is er niet altijd een stroomvoorziening voorhanden. Daarom heeft DuurzameBouwkeet naast een on-grid-versie  ook een ketenmanager om off-grid te kunnen zijn. Een stroomnetonafhankelijke energievoorziening. De ketenmanager-H (Hydrogenium, de scheikundige term voor waterstof) is een ketenmanager die zichzelf oplaadt met behulp van waterstof.

Dat helpt u op weg naar een emissieloze bouwplaats, overal! 

Benieuwd hoe we uw bouwkeet ook duurzamer kunnen maken?

Bouwkeet zonder netstroom

DuurzameBouwkeet zorgt samen met de ketenmanager voor een goede energiebalans en een comfortabele keet. Ze brengen het verbruik zo ver omlaag dat we de stroomopwekking van een 60kva dieselgenerator, kunnen vervangen voor 2kw aan brandstofcellen of netstroom. De bijbehorende software leest alle apparatuur uit en stemt het energieaanbod af op de energievraag door zo nodig apparatuur eerder of later in te schakelen. 

Ketenmanager-H (waterstof)

Is er echt nergens stroom in de buurt, dan kunt u onze ketenmanager-H inzetten. In de zomer wekt deze off-grid oplossing zijn eigen stroom op vanuit zonnepanelen op de bouwkeet. In de winter springen de brandstofcellen bij en wekt hij vanuit waterstof zijn eigen energie op. Jaarrond emissieloos dus!

De Ketenmanager-H is er in twee varianten en wekt voldoende stroom op voor twee óf vier DuurzameBouwketen.

Emissieloze bouwplaats: hoe doen we dat?

Gepatenteerde ketenmanager

Door onze gepatenteerde ketenmanager en slim ketenmanagement wordt de energiepiek in de bouwkeet afgevlakt. Door de energievraag van bijvoorbeeld verwarming van de keet slim aan te sturen, is het totale energieverbruik een stuk lager. Dit maakt het mogelijk om een lichte stroomaansluiting of waterstofbrandstofcellen te gebruiken in plaats van een zware dieselgenerator.

U gebruikt dan de bouwkeet zonder CO2 of stikstofoxiden uit te stoten. Een dat is een groot voordeel als u een project hebt in bijvoorbeeld een Natura 2000-gebied. Of op een locatie bouwt waar door netcongestie een stroomaansluiting lastig te verkrijgen is.

Waarom kiezen voor ketenmanager-H voor uw DuurzameBouwkeet?

  • Geen herrie of CO2 uitstoot
  • Geen uitstoot van stikstofoxiden
  • Geen netstroom nodig
  • Uw bouwketen zijn ook te gebruiken in Natura2000-gebied

Energie opwekken met behulp zonnepanelen

De Ketenmanager-H is standaard voorzien van een aansluiting voor zonnepanelen. Door zonnepanelen op de bouwkeet te plaatsen kan de keet in de zomer volledig functioneren op zonnestroom, dus zonder verbruik van waterstof.

Slim ketenmanagement

Verkleinen van de ecologische voetafdruk

De bouw is verantwoordelijk voor een stevige ecologische voetafdruk. Gelukkig is de bouwsector zich steeds meer bewust van een andere, meer duurzame manier van bouwen. Zowel in materiaalkeuze als in het besparen van energie. De tijd dat je ‘s morgens een apparaat klakkeloos aanzet en ’s avonds pas weer uitzet, is voorbij. 

 

Afstemmen energievraag

Een DuurzameBouwkeet zet slim ketenmanagement in. Continu wordt de energievraag van de totale bouwkeet afgestemd op de hoeveelheid energie die wij op kunnen wekken. Daarom hebben we omvormers die de bouwkeet van stroom voorzien en worden de data van alle verschillende apparaten constant uitgelezen. Ons systeem houdt bijvoorbeeld de binnen- en buitentemperatuur in de gaten en in elk stopcontact in de bouwkeet zit een meter om het stroomverbruik in de gaten te houden. 

Slim algroritme

Op basis van ons algoritme schakelt het systeem apparaten in of uit. Daarnaast zorgt de software voor een balans in vraag en aanbod: piekbehoeftes worden afgevlakt door de energievraag te vervroegen of juist uit te stellen. Denk aan een close in boiler die even uit gaat ten behoeve van het tosti-ijzer. Slim toch? 

Technische specificaties

Ketenmanager-H

De ketenmanager-H is er in twee varianten. Een 5kW-versie die tot 50m2 bouwketen van stroom en warmte voorziet.

Daarnaast hebben we een 10kW-versie voor bouwketen tot 100m2. Voor een goed beeld: een bouwkeet van 6 x 3 meter is 18m2 en een van 9 x 3 komt op 27m2.

Vooraf berekenen we aan de hand van de specificaties van de bouwketen en de apparatuur in de bouwketen welke ketenmanager u nodig hebt voor uw project.

Een bestaande bouwkeet ombouwen naar een DuurzameBouwkeet is niet ingewikkeld en kan uw materieeldienst of externe partij in enkele uren doen.

Scroll naar boven