bouwkeet met netstroom

Energie opwekken vanuit een lichte netstroomaansluiting

Door energiebesparende maatregelen, sensoren en intelligentie toe te voegen aan de bestaande bouwkeet maken we er een DuurzameBouwkeet van. Een elektricien kan deze ombouwset eenvoudig installeren in de bouwkeet. Hierna kunnen we continu het energieverbruik zien, voorspellen en eventueel beperken als dat nodig is.

Benieuwd hoe we uw bouwkeet ook duurzamer kunnen maken?

Bouwkeet met netstroom

Onze stroomvoorzieningen werken samen met een aantal aanpassingen aan de bouwkeet. De belangrijkste is het plaatsen van een klimaatsysteem (airco) die zomer en winter de temperatuur aangenaam houdt. Alle energie die in de bouwkeet wordt gebruikt is zichtbaar in een gebruikersomgeving: een bedieningspaneel in iedere keet. Deze bedieningspanelen zijn gekoppeld met de software in de Ketenmanager. Die combinatie zorgt ervoor dat de piekvraag naar energie wordt afgevlakt door de energievraag te verschuiven, zonder verlies van comfort! 

Ketenmanager-E (Electric)

Voor locaties met beperkte toegang tot netstroom hebben wij de Ketenmanager-Electric ontwikkeld. In deze kast zit onze software en een accupakket met omvormer. Is er in de buurt een stopcontact met minimaal 6 ampère beschikbaar? Dan kunnen wij al één of meerdere DuurzameBouwketen voeden en verwarmen, jaarrond!

Emissieloze bouwplaats: hoe doen we dat?

Gepatenteerde ketenmanager

Door onze gepatenteerde ketenmanager en slim ketenmanagement wordt de energiepiek in de bouwkeet afgevlakt. Door de energievraag van bijvoorbeeld verwarming van de keet slim aan te sturen, is het totale energieverbruik een stuk lager. Dit maakt het mogelijk om een lichte stroomaansluiting of waterstofbrandstofcellen te gebruiken in plaats van een zware dieselgenerator.

U gebruikt dan de bouwkeet zonder CO2 of stikstofoxiden uit te stoten. Een dat is een groot voordeel als u een project hebt in bijvoorbeeld een Natura 2000-gebied. Of op een locatie bouwt waar door netcongestie een stroomaansluiting lastig te verkrijgen is.

Waarom kiezen voor ketenmanager-E voor uw DuurzameBouwkeet?

  • Alleen een normaal stopcontact nodig
  • Geen herrie of CO2 uitstoot
  • Geen uitstoot van stikstofoxiden
  • Geen brandstof(logistiek) nodig
  • Geen wachttijd voor netstroomaanvraag
Technische specificaties

Ketenmanager-E

De ketenmanager-E kan tot 75m2 aan bouwketen van stroom en warmte voorzien.
Voor een goed beeld: een bouwkeet van 6 x 3 meter is 18m2 en 9 x 3 is 27m2.

Vooraf berekenen we aan de hand van de specificaties van de bouwketen en de apparatuur in de bouwketen welke ketenmanager u nodig hebt voor uw project.

Een bestaande bouwkeet ombouwen naar een DuurzameBouwkeet is niet ingewikkeld en kan uw materieeldienst of externe partij in enkele uren doen.

Scroll naar boven