Nieuws van DuurzameBouwkeet

Lees nieuws, projecten en ons blog

Op deze pagina komen onze projecten, blogartikelen en nieuwsberichten over duurzaam bouwen samen. We delen onze kennis en ervaring met je, en inspireren je om samen met ons de bouwsector te verduurzamen.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van DuurzameBouwkeet. 

Van diesel naar duurzaam

Een aantal bouwbedrijven stelde ons de vraag of we de dieselgenerator die hun bouwketen van stroom voorzagen, konden vervangen voor duurzamere alternatieven. Een mooie uitdaging waarvoor we in de verbruiksgegevens van een bouwkeet moesten duiken. Op zoek naar maximale impact. Wat we vonden waren korte, enorme piekstromen in de ochtenden en in koude periodes en […]
Lees verder

Ontwikkelingen in 2024

2024 is de start van DuurzameBouwkeet. Samen met KWS Infra hebben we de eerste keet omgebouwd tot DuurzameBouwkeet om onze producten te valideren. Omdat we gekozen hebben voor een grote schottenkeet met netstroomaansluiting kunnen we binnen dit project zowel de werking van de Ketenmanager-H als Ketenmanager-E goed testen.

In Q4 van 2024 verwachten we de software voldoende doorontwikkeld te hebben om de Ketenmanagers op grotere schaal te kunnen inzetten.

Bent u al klaar voor 2030?

Scroll naar boven